Sirop din muguri de brad macerati in miere

Muguri de brad

Si anul acesta am hotarat sa facem sirop de muguri de brad macerati in miere de albine. Am dat o fuga la munte impreuna cu familia si cu greu am gasit muguri cat sa nu zicem ca am facut drumul degeaba. Nu ca nu ne-am fi bucurat oricum…
Ne-am grabit putin pentru ca este inca frig si brazii nu sunt foarte inaintati in vegetatie asa ca nu am gasit foarte usor cativa brazi de la care sa putem culege muguri. Probabil ca ar fi trebuit sa mai asteptam una sau doua saptamani. De tinut minte pentru anul viitor.

Vremea mohorata si cu perioade de ploaie nu ne-a permis sa facem nici gratarul planuit asa ca am mancat de la pachet, ne-am plimbat putin, ne-am balacit intr-un rau(cu cizmele din picioare, nu va panicati) cateva poze, culesul mugurilor si apoi din nou catre casa.

Cu alte cuvinte “mai mare daraua decat ocaua”

Odata ajunsi acasa, mugurii de brad au fost bine spalati si scursi de apa apoi combinati cu mierea. Pentru ca nu am avut la indemana miere de salcam in acel moment(stiti… treaba cu cizmarul…) am folosit o miere poliflora cristalizata, ca atare ma astept ca in timp siropul meu sa devina crema.

Muguri de brad

Muguri de brad

Am folosit borcan de sticla de 3 litri in care am asezat in straturi succesive muguriii de brad si mierea. Am inceput cu primul strat de miere si apoi un strat de un deget de muguri de brad, apoi din nou miere si asa mai departe.

Dat apoi la rece si intunerit, asteapta in camara pana cand va fi filtrat si dat la sticla apoi cunsumat cu pofta. Din cand in cand, ar trebui zilnic, imi mai aduc aminte de el si il mai amestec prin agitarea energica a vasului de sticla.

Deocamdata a iesit ce vezi mai jos:

Muguri de brad

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

One thought on “Sirop din muguri de brad macerati in miere

  1. Pingback: “Polenada” – Bautura energizanta pentru trup, suflet si minte | Mybees.ro | Blog Apicol

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.