Primul curs de “Api-Alergologie” din lume

Azi a avut loc primul curs de Api-Alergologie din lume, gazduit de Hotelul Marshall Garden din Bucuresti, organizat de Societatea Romana de Apiterapie cu sprijinul Dr. Gabriela Teona DAVID.

Vreau sa scriu cateva impresii, acum ca tocmai m-am intors de la curs, convins fiind ca daca voi mai amana probabil nu voi mai scrie nicicand.

In primul rand, am beneficiat de cel mai potrivit lector posibil pentru un asemenea curs. Cunoscand-o pe Doamna Dr. Gabriela Teona DAVID de cativa ani, m-am convins de mult ca este un medic excelent, din randul acelor tineri care practica medicina cu pasiune, tot timpul la curent cu noutatile domeniului. Medic alergolog si imunolog, cu competente si in Api-Fito-Aromaterapie si medicina ayurvedica, chiar nu se putea un speaker mai potrivit.

Curs Api-Alergologie 2015
Foto: Arhiva proprie | Dr. Gabriela Teona David

Cursul a fost organizat de S.R.A. cu profesionalismul specific acestei societati, intr-un mod interactiv si am reusit sa asimilam cunostinte, sa intelegem lucruri din domeniul medical care sa ne ajute in managementul situatiilor critice care pot aparea intr-o stupina(dar nu numai aici) in cazul intepaturilor de albine(sau viespi).
Un plus de apreciat a fost si faptul ca cele prezentate nu s-au limitat la a intelege si a preintampina situatiile specifice apiculturii ci ne-au oferit posibilitatea sa intelegem care sunt cauzele si altor tipuri de alergii sau intolerante carora noi oamenii suntem nevoiti uneori sa le facem fata.

Curs Api-Alergologie 2015
Foto: Arhiva proprie | Slide prezentare curs “api-alergologie” – Bucuresti 2015

Cursul a venit ca o manusa, pentru ca nu imi imaginez ce s-ar putea intampla intr-o situatie critica la care ai putea fi martor nestiind cum sa procedezi pentru a evita, de la situatii neplacute pana la un dezastru. Astfel, am aflat cum putem sa prevenim aparitia situatiilor critice, sau prin ce masuri prespitalicesti putem interveni cand acestea apar, continutul unei truse de prim ajutor, si alte detalii care uneori pot face diferenta dintre viata si moarte.

La capitolul ce nu mi-a placut as adauga faptul ca sunt putin dezamagit de prezenta slaba a apicultorilor(altii decat noi, cei din cadrul SRA) pentru ca dupa parerea mea subiectul este unul de importanta capitala si m-as fi asteptat la o prezenta masiva a acestora.
In al doile rand, uneori s-a exagerat cu intrebarile pe langa subiect. Interactivitatea gresit inteleasa a mai scapat uneori de sub control, intrebari fara rost si fara legatura cu subiectul fragmentand de cateva ori prezentarea. Intrebari de genul celor prin care, cel care o exprima, doreste de fapt a face pe grozavul si a arata asistentei cunostintele proprii. Momentele, chiar daca uneori jenante, au fost insa putine si speakerul a facut fata excelent si acestei provocari.

La final am plecat incarcat de energie pozitiva, amplificata si de (re)intalnirea unor oameni minunati si cu convingerea ca decizia de a participa la acest curs a fost una pe deplin indreptatita.

Chiar daca nu au fost auzite, la final am plecat in gand cu cateva cuvinte: “Multumesc Teona, multumesc Stefan, multumesc dragii mei colegi care impartasiti cu mine pasiunea pentru albina

*in acest link mai poti gasi poze care te-ar putea interesa!

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

4 thoughts on “Primul curs de “Api-Alergologie” din lume

    • Multumesc mult! Sper sa existe cat mai multi oameni care sa participe la aceste cursuri pentru ca intr-adevar sunt necesare. Nu stiu de ce, dar as fi bagat mana in foc ca urmatorul va fi la Cluj. Chiar as lansa o provocare 🙂

  1. Un curs foarte interesant, sincer nu am banuit ca se va desfasura in acest mod. Imi pare foarte rau ca am scapat prima editie. Urmatoarele sigur nu le voi mai rata. Am mari sperante ca un astfel de curs sa il putem tine si la Constanta.

    • Ar fi pacat sa nu se intample si la Constanta.

      Cred ca e nevoie doar de o buna mediatizare in randul medicilor, farmacistilor si apicultorilor din zona, pentru a exista un numar suficient de cursanti.

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.