Furtul de stupi. Acum si peste hotare, chiar in inima marii democratii.

furt stupi

Anul trecut scriam despre furtul de stupi, care creste puternic in ultimii ani. Cresterea numarului de stupi, dupa parerea mea, este datorata impactuui fondurilor europene asupra cererii, pentru ca imi e greu sa cred ca i-ar fura cineva dornic de munca.

Intre timp, a si fost neutralizata o grupare de hoti, specializata in furturi de stupi, pe teritoriul judetelor Alba si Hunedoara.

Asa ca, sunt oarecum obisnuit cu ideea ca la noi se fura si stupii.

Am fost surprins insa sa aflu ca nu numai la noi se fura stupi, ci si in state in care ne-am gandi mai putin. State in care totul pare roz si corect. Statele Unite adica…
Nu sunt adeptul ideii ca “la noi e mai rau”, ca noi am fi mai “cu ciunga-n par” insa chiar nu m-am gandit pana acum ca si prin alte locuri se fura stupi.
Ba, parca la noi e chiar mai bine ca la altii, pentru ca nu am auzit pana acum de un furt de asemenea dimensiune(dealtfel nici nu ar avea de unde sa ii fure 🙂 )

furt stupi canada

Din California, din Lost Hills in apropiere de autostrada 46, dintr-o livada de migdali, apicultorului Andy Strehlow i-au fost furati 248 de stupi.
Si la ei exista o mare cerere de stupi de albine, datorata pierderilor foarte mari de albine, si de aici pana la furt nu a mai fost decat un pas.

De remarcat ca asociatia California Bee Breeders Association, sub impactul furturilor din ultimul timp(deci nu este un caz singular) a oferit o recompensa de 5.000 de dolari pentru informatii care duc la prinderea unui hot de stupi, iar The California State Beekeepers Association ofera o recompensa si mai mare, de 10.000 de dolari.

bakersfieldcalifornian.com

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.