Furtul de stupi

Atentie, se fura stupi! Un mesaj cu care ma intalnesc din ce in ce mai mult, pe unde mai umblu pe net sau cand mai am vreo discutie, telefonica sau face to face.

furt stupi

Observand ca evenimentele de genul asta se inmultesc, am puricat un forum(forum.stuparitul.com) m-am jucat pe o harta cu rezultatele si iata ce mi-a iesit.

In 2011 2 furturi a 8 stupi
In 2012 5 furturi a 64 de stupi
In 2013(luna 3) 3 furturi a 88 stupi
*Am selectat doar anunturile de furt care au specificat locul, data si numarul de stupi furati.

Nu am timp de un grafic, dar poate revin. Oricum concluzia este clara. Paziti-va stupii, oameni buni. Si ajutati-i pe cei pagubiti, anuntand pe unde puteti aceste furturi.

Harta cuprinde locatia de unde au fost furati stupii, data, persoana pagubita si modalitati de contact. Deocamdata nu este publica, nu sunt sigur ca e ok sa o listez insa cine doreste poate primi acces in mod individual, cu cateva conditii: sa ne cunoastem, sa fie inregistrat pe unul din forumurile apicole cu o oarecare vechime, sau sa aibe o “identitate online” de apicultor pe social media.

Deasemenea, apreciez orice contributie prin anuntarea furturilor(printr-un comentariu aici)daca considerati ca plasarea acestor evenimente nedorite pe harta si diseminarea acesteia poate ajuta.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

6 thoughts on “Furtul de stupi

  1. la salcam m-au usurat de 15 familii cu tot cu miere ! jud Calarasi , comuna Plataresti .Mai devreme in aprilie in sat la un prieten 7 familii , la padurea Vadu Anii 12 familii la un alt prieten , la Vasilatii 16 la un domn , si aproximativ acum o saptamana la niste argesenii tot in jona mea 15 familii . In concluzie la mine pe o raza de 30 de kilometrii se fura in draci ! anul trecut pe un domn la luat cu tot cu pavilion (sechestrare ) si l-au dus tocmai pe la Galati ! deci faptele vorbesc de la sine !

    • Alex, Daca vrei, da-mi datele exacte sa le pun pe harta. Intre timp, harta s-a mai modificat putin, fiind semnalate mai multe furturi.
      As avea nevoie de data, nr. de stupi furati, localitatea si o persoana de contact(in caz ca totusi la un moment dat se poate afla ceva)

  2. @Alexandru, intr-adevar furtul de stupi e clar pe un trend crescator. Si eu am un prieten caruia i-au furat stupi din Padurea Cucu, cea de la Vadul Anei(si eu am avut stupii acolo in 2011)
    In privinta domnului “dus in pastoral” la Galati, fara vrere, cred ca ar fi trebuit sa puna presiune pe autoritati si faptasii s-ar fi ales cu ceva ani de “mititica”
    Furtul e furt si talharia si sechestrarea e altceva. Aici, daca te tii si tu de ei, se poate lasa cu ani grei de puscarie.

  3. Pingback: Furtul de stupi. Acum si peste hotare, chiar in inima marii democratii. | Mybees.ro | Blog Apicol

  4. saptamana trecuta mi s-au furat 15 familii din spatele radarului din GIARMATA MARE, jud timis ,3 din ei am recuperat pentru ca au cazut la vreo200 m apoi alti 3 au fost fotografiati de cineva la circa 2 km pe un drum agricol inspre Bencecul de sus, din pacate am intrat in posesia pozelor doar miercuri seara saptamina asta; m-am dus joi de dimineata dar nu mai erau. Daca cineva are informatii va rog sa ma sunati la0723938855 mircea .Va doresc o noapte buna!

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.