Pastrarea fagurilor peste iarna

Azi am lucrat din nou in stupina. Am dat o fuga dupa amiaza pentru cateva ore si am reusit doar sa depozitez fagurii si ramele cu rezerve. Ce zboara timpul, mai ales cand ziua e atat de mica…

Ramele cu rezerve le-am depozitat in interior, iti vorbesc mai tarziu despre asta.

Fagurii goi i-am depozitat la exterior, si ca sa ma asigura ca nu vor fi atacati de molia cerii(gaselnita) am ars cate un fitil de sulf.

Fagurii sunt depozitati afara, in aer liber, in caturi suprapuse. Foarte bine inchise pentru a face o fumigatie eficienta. In partea de sus, un cat ramane gol pentru ca aici va arde fitilul de sulf. Deasupra acestuia, podisorul sita si folie pentru o izolatie perfecta si apoi capacul. Este important sa retii ca fitilul se aprinde in partea de sus pentru ca fumul este “mai greu” si “cade” peste rame, de sus in jos. Arde la o temperatura ridicata de aceea trebuie sa ai grija sa aprinzi fitilul pe o bucata de metal, ceramica, etc. Ca sa intelegi mai bine, iti pun mai jos o poza.

Aici, in aceste caturi sunt depozitate ramele cu faguri crescuti.

depozitare rame

Asa arata fitilul arzand. “Suportul” este o bucata de tigla din lut ars si o plasa de sarma pentru a favoriza arderea in siguranta.

arderea fitilului de sulf

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.