Mierea in bucate | Catina cu miere.

M-am gandit sa impartasesc si cu vizitatorii acestor pagini, cate ceva din bunatatile de prin casa, la care mierea e de mare folosinta. Am pozele pregatite de mai mult timp insa tot aman sa pun retetele.

Incep cu catina.

miere cu catina boabe

Ai nevoie de:

– Catina Boabe
– Miere de salcam(poti folosi si alta miere, dar cea de salcam cristalizeaza mai greu)

Catina cu miere se prepara dupa o reteta foarte simpla. Cureti de codite si speli foarte bine catina in jet de apa rece si alegi doar boabele sanatoase. O pui apoi la zvantat, pe cateva prosoape de hartie de exemplu, pana se scurge apa bine. Iti reamintesc, apa nu are ce cauta in miere.
Pui apoi intr-un borcan de sticla o treime boabe de catina si apoi completezi pana la umplere cu miere. Poti folosi si alta proportie, in functie de gust. Catina, precum stii este foarte bogata in vitamina C si are un gust destul de aspru. Asa ca poti sa pui mai putina si mai multa miere. Ideea este sa nu pui prea multa catina, pentru a asigura conservarea. Daca nu este miere suficienta poate fermenta.

Eu tin borcanele la rece, insa nu ai probleme cu pastrarea lor cateva luni bune. 1-2 saptamanni, la cateva zile intorci borcanele cu capacul in jos si invers.

Pentru copil, catina astfel conservata este un energizant excelent. Nu trebuie sa faci abuz. O lingurita dimineata, nu mai tarziu pentru ca este mai ceva decat cofeina…

Daca ti place, data viitoare iti vorbesc si despre siropul de catina cu miere.

Pofta mare!

Atentie: Mare grija de unde cumperi mierea. Mierea din supermarket e “otrava curata” nu are ce cauta pe masa copilului tau. Cauta-ti un apicultor in care sa ai incredere si cumpara direct din stupina.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.