Targ Apicol, Pleven Bulgaria

DSCF3448
(Foto: arhiva personala | Mania Tower/City Center Pleven Bulgaria)

Sambata 09 februarie, dis de dimineata am dat cheie la masina si am purces catre depozitul Petrom din Jilava, de unde urma sa ma ia o masina catre Pleven. Am ajuns ceva mai devreme, asa ca a trebuit sa mai astept 15-20 de minute pana sa apara masina. Odata aparuta, oprirea scurta, imbarcarea si la drum!

Dupa o oprire scurta in vama la Giurgiu, de unde au mai urcat 2 apicultori din Braila, la ora 08:20 eram in Bulgaria.

Undeva in jur de ora 11:00 am ajuns in “City Center Pleven” 8, Ivan Mindilikov sq. Pleven 5800, locul de desfasurare al expozitiei apicole – XI International Exhibition-contracting “Apiculture – Pleven 2013”

Sub impactul primei impresii, odata pasind in interior, am ramas neplacut surprins de inghesuiala pe care am gasit-o. Desi spatiile de expunere destul de generoase, holurile cladirii s-au dovedit neputincioase in preluarea traficului. Bulgari laolalta cu romani se inghesuiau care mai de care sa ajunga in apropierea standurilor, de parca expozantii ar fi fugit undeva. La un moment dat am spart gasca si am plecat fiecare, separat sau in grupuri mai mici, sa ne clatim ochii.

Produse de tot felul, oameni de tot felul cam peste tot, la celelalte expozitii pe care le mai vizitasem. Nu mai intru prea mult in detalii, va pun link catre pozele pe care le-am descarcat fara a le mai selectiona si vedeti acolo cam despre ce-i vorba. Am incercat sa prind cam tot ce se putea gasi, nu intotdeauna cu preturile afisate.

Am remarcat prezenta multor tineri, parca mai multi ca la noi.

Un alt lucru, foarte multi romani prezenti. In afara a doua grupuri cu oameni pe care ii cunosteam si cu care m-am salutat, din cand in cand auzeam vorbind romaneste in jurul meu. E o senzatie ciudata cand, pe meleaguri straine auzi vorbind limba ta, indiferent cat de putin poposesti pe acolo. Te bucura si te face sa te simti prietenul lor, al vorbitorilor graiului tau, chiar daca nu-i cunosti personal.

Dupa cateva ore de vizitare a expozitiei, o parte dintre noi am mers sa mancam ceva. Bineinteles ca Piza ne-a prezentat cea mai mare incredere, doar ca nu stiam ca bulgaru’ are nevoie de 40 de minute sa coaca o piza. Ce rau mi-a parut ca nu vorbesc bulgara…

Apoi o scurta plimbare prin oras, la intoarcere catre masina, cateva poze si imbarcarea pentru drumul catre casa.

DSCF3592
(Foto: arhiva personala | Pleven Bulgaria, 09 februarie 2013)

La intoarcere, cu limbile ceva mai dezlegate ca de dimineata(nu neaparat de la berea bulgareasca 🙂 ) colegii de calatorie, majoritatea oameni cu state vechi in apicultura, mi-au permis sa ii cunosc mai bine si sa ii gasesc deosebiti, asa cum sunt majoritatea apicultorilor pe care i-am cunoscut in scurta perioada de cand am descoperit apicultura. Oameni cu care mi-ar face placere, oricand, sa ma reintalnesc.

Dupa desele opriri si o mica “ratacire” a soferului, pe la 21:00 eram deja in Jilava de unde mi-am recuperat masina si apoi, ajuns acasa, am trecut la recuperare. Deja aveam restante vreo doua nopti de somn.

Va las mai jos un link catre poze. Daca aveti ceva de intrebat sau comentat, faceti-o cu incredere. Nimic nu ma bucura mai mult decat comentariile voastre. De fapt, doar acestea imi confirma ca nu vorbesc singur, ca nu bat campii in zadar pe aici… 🙂

Acceseaza linkul: Colectie de imagini, Expozitie apicola Pleven Bulgaria 2013(International Exhibition-contracting “Apiculture – Pleven 2013”)

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.