Despre

Salopeta

Startare stupina

Trebuie sa avem si pagina despre mine, nu? Asa ca ma conformez traditiei si te anunt ca:

Acest blog este intretinut de un tip care se pricepe tare la a-si atrage antipatii.
Daca insa esti dispus sa discutam despre albine, la modul constructiv, devin brusc si dintr-o data extrem de simpatic si sociabil.

Daca m-ai intreba de ce am decis sa intretin acest blog, nu as fi foarte sigur ca am un raspuns complet, insa deocamdata il privesc ca pe o agenda personala, in care sa imi notez diverse lucruri/evenimente de care as dori sa imi amintesc mai tarziu. De aceea acest blog, este chiar jurnalul meu, ca apicultor, care contine lucrurile legate de apicultura(poate si altele) pe care vreau sa le memorez.

Aici pastrez lucruri, unele cu discretie – disponibile doar mie sau unui grup restrans de vizitatori, altele publice, pe care te invit cu drag sa le citesti, sa le analizezi sa le critici si sa le comentezi.

Cu drag pentru tine, eu si albinele mele.

PS. Cand ajungi pe aici poate esti interesat sa arunci o privire peste pozele mele, care au legatura cu apicultura, sau cu natura in general.

(poti derula de aici, stanga-dreapta pentru vizualizare sau poti intra direct in arhiva de pe Flickr, facand “click” pe una dintre poze)

19 thoughts on “Despre

  1. Salut Razvan. Poate candva voi face si acest lucru, insa am deschis blogul cu alta intentie, nu se doreste a fi unul de “specialist”.

    Bineinteles, la intrebari punctuale raspund cu placere, daca cunosc raspunsul.

  2. Salut Caline,
    Dupa discutia telefonica de azi, te-am cautat si… te-am gasit. Imi place ce si cum scri. Iti doresc tie si blogului tau ani indelungati. Cu simpatie, Andreiu Oprea

    • Salut Andreiu,

      Nu stiu de care Calin vorbesti, desi am o banuiala, dar “nu sunt el”… 🙂
      mai da-i un telefon.

      • Scuze,
        Se pare ca am intrat dintr-o eroare, incaltat, intr-o casa necunoscuta, in care e nevoie de papucei.
        Il cautam pe Calin Dragos, apicultor din Rm Valcea. Daca esti curios sa afli cine te-a deranjat, ma gasesti pe apiardeal. Sunt si eu un tip prietenos, cand e vorba de albine. In rest, ramane cum ti-am scris mai sus. Cu bine, Andreiu

        • Andreiu, nu sunt necesare scuzele. Am vrut doar sa iti atrag atentia ca nu sunt persoana respectiva.
          Iti multumesc atat pentru vizita cat si pentru urari. Am aruncat o privire pe Apiardeal unde eu, chiar daca sunt inregistrat, nu postez. Din lipsa de timp nu am citit tot(sper insa sa o fac cat de curand), insa ce am citit a fost suficient sa ma bucur ca “te-ai ratacit” si pe aici. Sper sa revii si sa nu regreti ca m-ai confundat.

  3. Iata ca revin, fara regret. Am observat ca aseara ai stat destul de mult pe forum, doar in calitate de cititor. Sunt de acord sa ne facem reciproc vizite virtuale. Te indemn totodata sa activezi si pe forum, pentru ca, desi relativ tanar, ai ce spune.

  4. Am reusit sa citesc aproape jumatate din cele >5o de pagini. Ce sa fac daca scrieti mult si bine, trebuie sa citesc nu?
    Am stat ceva timp si pe GMaps si v-am vizitat satul in care aveti stupina. L-am luat la picior de la un cap la altul(fara a da insa de stupina)
    Nu imi mai venea sa il parasesc.

    Nu am mai comentat, dorind sa citesc cat mai multe. Oricum, am cateva lucruri sa va spun…

  5. La inceput te sfatuiesc sa revi la modul de adresare initial. Ma simt mai comod cand stau pe acelasi palier cu interlocutorul meu, chiar daca este mult mai tanar decat mine.
    Satul Dupapiatra dupa cum cred ca ai observat, se intinde pe o vale, orientare generala E-V si are o cocoasa spre N. Din soseaua de pe valea satului urca in munte, spre nord, doua drumuri, unul pe dreapta, asfaltat si unul pe stanga, pietruit,care are multe curbe. Aceste doua drumuri se intalnesc la gospodaria noastra care este formata din 3 corpuri de cladire. Terenul pe care imi desfasor o buna parte din timp este de cca 10 ha, are pe harta forma unei cizme vegetale, cu cladirile la caramb si cu padurea de mesteceni la partea superioara.. Stupina este mascata de coroanele pomilor sub care este amplasata, imediat in dreapta cladirilor, in panta, pe curbe de nivel, orientare catre sud. Acum poti sa-mi lucrurile de care vorbeai.

  6. Buna ziua

    Ma numesc Motoc Corneliu si intentionez sa scriu o monografie a localitatii Maliuc din judetul Tulcea. Aici in 1981 a avut loc o intalnire a apicultorilor. In apropiere era si o statiune de cercetare a apiculturii. Stiu ca in revista APICULTURA IN ROMANIA VOL56 1981p24-26 sunt informatii care ma intereseaza. Este chiar si o poza relevanta. Nu stiu nr revistei dar e din anul 1981. Apelez la amabilitatea dumneavoastra stiind ca detineti colectia din 1981 sa ma ajutati cu cateva poze de la pg 24-26 cu IMPRESIILE DE LA CURSURILE DE PERFECTIONARE DE LA MALIUC.Adresa mea de mail este xx.com
    Va multumesc
    Cu stima
    Motoc Corneliu

    • La multi ani!

      Ai dreptate, dezactivasem linkul. Cred ca la un moment dat nu ai mai avut siteul online?
      Am reactivat linkul catre tine.

      Spor la scris si la cules 🙂

  7. stimate domn,
    as vrea sa va trimit cateva poze, sa va descriu situatia, si impreuna sa scriem un articol, poate mai multe, cat mai vizibile sau demne de raspandit, despre semnificatia evenimentului. Asadar, va rog sa-mi scrieti pe email — nu sunt nici blogger, nici apicultor (deci e posibil sa nu mai trec pe-aici), ci doar un ecologist — generalist, dar convins.

    pe scurt: am gasit in padure un roi excentric: in loc sa-si faca cuibul intr-o scorbura, si-a cladit 4 faguri mari si 2 mai mici (o reala capodopera, avand cca.5 kg de ceara) in jurul unor crengi relativ firave si la doar 1,60 m de sol. Spre finele lui octombrie, frumosii faguri sunt inca intacti, insa n-au deloc miere, iar albinele ar putea fi numarate (nu pot fi mai mult de 100-150, ingramadite spre centrul fagurilor, deci pe cale de grabnica moarte/disparitie). Dupa mine, anomalia nu poate fi decat rezultatul taierii copacilor (mari si scorburosi) si ar fi bine sa tragem un semnal dur de alarma.

  8. Domnule Marian,
    Va doresc ca sarbatorile de iarna sa va aducă familei dvs. si celor dragi sanatate, fericire si împlinirea tuturor dorintelor. Stiu ca iubiti foarte mult copii si tot ce faceti, faceti pentru ei. Felicitari pentru tot ce ati realizat si tineti-o tot asa ! LA MULTI ANI !
    m.visan.

    • Multumesc, domnule Visan, pentru urari si pentru ganduriel bune.
      Va doresc la randul meu sa aveti parte de tot ce va doriti in aceste zile de sarbatoare si sa aveti un an nou extraordinar, plin de realizari.

      La multi ani!

  9. Buna ziua. Avem o urgentă cu un roi de albine sălbatice dintre rosturile unui bloc. Se lucrează la fațada blocului și lucrările nu pot continua din cauza lor.
    Ne puteți ajuta cu mutatul lor?
    Mulțumim.

    • Imi pare rau, am citit tarziu comentariul de pe site, m-ati prins in vacanta.
      Banuiesc ca pana acum ati rezolvat cumva, dar daca inca mai sunt albinele acolo dati-mi un semn si programam o interventie.

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.