Vizita in stupina. Verificarea iernarii, prin ascultarea cuibului.

Azi am fost din nou la stupina. Mi l-am luat pe Voiculescul meu personal la subrat si am mers sa verific cum ierneaza stupii. Desi ii ascultasem inainte de sarbatori, putin ingrijorat de ce se scrie pe forum si tinand cont si ca in urma cu o saptamana si ceva am facut o mutare a stupilor, asezandu-i intr-o noua configuratie, am zis sa ma asigur ca totul e in regula.

Cu cateva exceptii, “Voiculescu” spune ca totul e ok.

Stetoscop
(Foto: arhiva personala | Voiculescu. Stetoscopul meu care asculta si sopteste tot la ureche)

Exceptiile?
Cel mai probabil unul a ramas fara regina sau a fost deranjat de ceva, va trebui sa verific situatia lui cu prima ocazie cand vremea imi va permite.

La alti sase mi s-a parut ca nu raspund prea sanatos la ciocanitul in cutie si ridicand capacul am observat si ceva albine deasupra, pe rame. Asa ca le-am pus preventiv cate o turta, desi apoi, pe drumul spre casa, am concluzionat ca m-am cam grabit.

La unul din acestia sase insa am constatat un lucru extrem de neplacut. Nu imi dau seama din ce cauza a facut foarte tare condens, undeva in coltul din dreapta care s-a transformat in gheata. Ramele destul de urate pe o portiune unde au inceput sa faca mucegai. Am verificat si parea ca stupul e bine inchis, folia inchidea bine, insa am mai aranjat putin si nu am ce sa fac decat sa astept o zi in care sa pot interveni.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.