Cum recunoaştem mierea falsificată?

Dr. biochimist Cristina Mateescu  Citeste mai mult: adev.ro/nx6rr9
Foto: adevarul.ro

Cum recunoaştem mierea falsificată? Sfaturile unui expert mondial în apiterapie: „Stupul este o farmacie naturală, dar şi un magazin alimentar”

Doctor biochimist Cristina Mateescu, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură (ICDA), explică beneficiile apiterapiei: mierea este un dulce hrănitor, dar şi un medicament natural oferit de albine, alături de polen, propolis, lăptişor de matcă, ceară şi venin.

Apiterapia este acea ramură a medicinei care se ocupă de utilizarea produselor stupului în tratamente medicale. Doctor biochimist Cristina Mateescu (60 de ani) este expert mondial în apiterapie. Chiar în luna octombrie, la Seul, a fost aleasă preşedintele Comisiei Ştiinţifice de Apiterapie a APIMONDIA – Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Apicultură. Acest statut confirmă recunoaşterea specialiştilor români în apiterapie şi reprezintă continuarea tradiţiei. Aici, în România, au fost puse bazele ştiinţifice ale apiterapiei. În ţara noastră, profesorul Veceslav Harnaj, preşedinte al APIMONDIA în perioada 1965-1985, a înfiinţat în 1974 primul centru de apiterapie din lume. După 1990, apiterapia a trecut într-un con de umbră, românii fiind interesaţi mai mult de medicamente la care nu aveau acces în perioada comunistă. Dar în prezent, ca peste tot în lume, tot mai mulţi oameni se întorc la natură şi la remediile ei.

Citeste mai mult: adevarul.ro

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.