Lucrari in stupina, restrangere de toamna.

Am terminat saptamana trecuta cu restrangerea cuiburilor. Am fost cam la limita si am tras 2 zile plus o jumatate de duminica in care am pacatuit prin munca. Dar am reusit sa termin exact inainte de a se strica vremea.

Varroa Destructor
Foto: Arhiva personala|Caderi de varroa in urma tratamentului

Am dansat putin pe sarma pentru ca desi stresat ca vine vremea rea si nu voi apuca sa fac restrangerile, am evadat pentru cateva zile pe malul Dunarii la un pescuit, impreuna cu un prieten, si el apicultor.

Imediat dupa ce ne-am intors, am intrat abrupt in munca din stupina, inca de duminica dupa amiaza. Evit sa lucrez in aceasta zi, insa cum prognoza meteo nu era favorabila, mi-am calcat pe inima. Oricum puteam foarte bine sa nici nu o fac, randamentul fiind destul de scazut.
Am prins apoi doua zile pline, luni si marti in care am cam terminat ce aveam de facut. Desi luni dupamiaza au inceput cativa stropi de ploaie care m-au speriat putin, am reusit sa termin tot ce imi planificasem.

Acum mai am doar cateva unificari de facut, impachetari si sa le dau liber pana la primavara.

Stupina intra in sezonul rece in regula, cu rezerve de hrana indestulatoare dar cu ceva mai putin albina ca in anii trecuti, in conditiile in care nu am facut deloc stimulari sau completari in aceasta toamna.

Si infestarea cu acarieni a fost cam ridicata insa tratamentele au dat rezultate, semnele aratand ca famiile intra in iarna relaxate si din acest punct de vedere.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

One thought on “Lucrari in stupina, restrangere de toamna.

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.