Scoala Apicola

LaStupina.ro

Am avut, cu putin timp in urma, parte de o experienta placuta si surpinzatoare.

Intarziat foarte mult cu lucrarile necesare in stupina am apelat public la colegi apicultori care si-ar dori sa experimenteze pe viu ce inseamna lucrul intr-o stupina.
Deal-ul era simplu. Eu primeam ajutor la ce ma ardea pe mine atunci, mai precis lipirea foitelor de ceara pe niste rame, ei primeau o “plata”, calculata corect, constand in familii de albine sau roi cu care sa poata incepe o stupina proprie sau sa o dezvolte pe cea existenta.

Experienta este primita gratis.

Spuneam ca am fost placut surprins pentru ca am constatat ca raspunsurile pozitive la apelul meu au fost peste asteptari si am rezolvat problema cu foitele in doar 2 zile. In timpul acelor doua zile ne-am impartasit reciproc lucruri care ne vor ajuta foarte mult de aici inainte.

De atunci m-am tot gandit cum sa fac sa pun in practica acest lucru, contactul direct dintre apicultori cu oarecare experienta si cei carora le lipseste lucrul practic intr-o stupina.

Asa ca am initiat un proiect numit ScoalaApicola.ro pe care imi doresc ca impreuna cu cei care se vor alatura sa il dezvolt cat mai mult in beneficiul nostru, al tuturor.

Mereu pe fuga, vine salcamul peste noi, nici acum nu am timp sa termina aceasta postare. Revin cu detalii in curand sa incepem sa construim echipa. Pana atunci m-ar ajuta enorm un feedback in cazul in care am fost coerent si ati inteles ceva din ce am scris aici 🙂

Daca esti interesat de practica apicola de tip “beginner level” te rog sa lasi un comentariu cu parerea ta si datele tale de contact(nu le voi face publice, decat daca specifici ca nu te deranjeaza asta)

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

9 thoughts on “Scoala Apicola

  1. O initiativa minunata legata de o idee care imi da si mie tarcoale de ceva timp. Ma bucur ca acum exista si sunt apicultori care cred in asa ceva. Va asigur de tot suportul meu in limita posibilitatilor pentru dezvoltarea acestui proiect.

    • Andrei(hai sa ne spunem pe nume), Multumesc, orice ajutor ar fi binevenit. Poate vom reusi candva sa discutam subiectul, cu atat mai mult cu cat am descoperit ca am avea multe sa ne povestim…

    • Intr-adevar, e potrivit doar pentru cei din Bucuresti. De regula plecam dimineata din Bucuresti si ne intoarcem spre seara de la stupina.

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.