Recuperare roi de albine

LaStupina.ro
Foto: Roi capturat in zona Floreasca(Arhiva proprie)

Periodic, in timpul sezonului de roire al albinelor, primesc telefoane sau e-mail-uri de la diferite persoane care, nefamiliarizate cu “fenomenul apicultura”, sunt speriate(sau doar nu si-i doresc in curte) de roii care si-au stabilit resedinta provizorie, sau definitiva, pe proprietatea lor.

Ma bucur ca oamenii incearca, intr-un mod pacifist, sa scape de albinele pe care nu si le doresc si fac efortul de a contacta un apicultor.

Din pacate, exact in aceasta perioada este si cel mai mult de lucru in stupina si, cum nu am stupina in Bucuresti, nu pot ajuta foarte mult oamenii respectivi si albinele.

De aceea ma gandesc la o colaborare cu apicultori, care dispun de timp si pot da o mana de ajutor la recuperarea acestor roi.

Pe langa timpul de care ar trebui sa dispuna, mai sunt necesare si minime cunostinte in lucrul cu albinele si bineinteles sa fie dispus la efortul necesar recuperarii roiului.

Rog doritorii sa se inscrie prin comentarii la aceasta postare.

Update:
In acest sezon am primit solicitari pentru cca 15 roiuri, sau familii stabilite de mai mult timp. Majoritatea au fost usor de capturat, cum a fost si cel din poza pe care l-am luat personal din zona Floreasca.

Au fost cateva si mai dificil de capturat, insa s-a rezolvat cumva…

Ma asteptam la un impact mai mare, in randul debutantilor mai ales, insa nu a fost asa si de majoritatea roiurilor s-au bucurat doi prieteni apicultori.

Trei roi i-am recuperat personal, doi dintre acestia fiind acum in Delon iar unul a mers catre un incepator. La cum se misca insa nu ii prevand un viitor stralucit in apicultura, probabil va renunta inainte sa inceapa.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

3 thoughts on “Recuperare roi de albine

  1. Florin, solutia e sa invatam impreuna sa nu le mai omoram.

    Am fost surprins in mod placut sa vad ca oamenii(fara legatura cu apicultura) se gandesc sa scape in mod pasnic de albine, chiar daca ii deranjeaza.

    Poate reusim sa facem si o echipa de apicultori care sa ajute, chiar daca nu e neaparat profitabil.

  2. Pingback: In loc de bilant | Mybees.ro | Blog Apicol

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.