Turte energoproteice

Ieri, vineri 01 martie, am mers la stupina pentru a pune turtele pregatite dinainte. Asa ca s-a nimerit sa ofer cate un martisor “fetelor” care ma asteptau in stupina.
Fiecare familie a primit turta proteinca pe baza de polen insotita bineinteles de o turta energetica, care sper sa le dea un impuls in dezvoltarea de primavara.

Turta energoproteica
(Foto: arhiva personala | Hranire cu turte proteice)

Din nefericire am descoperit ca pregatisem 2 turte in plus. Am pierdut una din familii, din cauza unei defectiuni la stup, dar mai ales din cauza indolentei mele. Cand am observat problema ar fi trebuit sa verific si sa remediez, insa din cauza vremii nefavorabile de la momentul respectiv, am amanat si apoi m-am culcat pe o ureche. Am mai gasit doar un pumn de albine, bineinteles fara regina, astfel ca ma fost nevoit sa desfiintez familia si am albinele ramase familiei vecine. Ma doare sufletul cand mi le amintesc cum aratau, covor mort pe fundul stupului, insa mergem mai departe avand grija ca in viitor sa fiu mai atent.

Albina moarta
(Foto: arhiva personala | Pierdere albina)

La o alta familie am constatat lispa reginei de cum am deschis stupul. Comportamentul lor agitat, specific orfanizarii mi-au spus din prima clipa care este problema, insa tot am mai cautat la repezeala regina. Pe care bineinteles ca nu am gasit-o si nici oua. Pentru ca nu am mai avut timp sa unific(din nou timpul) am amanat pentru zilele viitoare, sper ca de data asta sa rezolv cat mai repede.
De aceea ziua de luni o am programata din nou in stupina.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.