Plante melifere. Paulownia.

Pentru anul acesta ma pregatesc cu cateva soiuri de plante melifere cu care intentionez sa imbogatesc semnificativ baza melifera a zonei in care tin stupina.

In aceste scop am colectat diverse seminte din locuri pe care vi le pun la dispozitie prin “harta apicola” pe care o intretin cu ajutorul facilitatilor oferite de Google Maps.

Vreau acum sa va prezint Paulownia Tomentosa, asa cum se afla in acest moment pe balconul locuintei mele.

Pentru germinare am pastrat timp de cca 10 zile semintele intr-un vas cu apa, initial putin calduta. Le-am oferit conditii bune de germinare prin pozitionarea vasului la o temperatura de 23-25 de grade si o sursa de lumina artificiala pe timp de noapte, pe langa lumina naturala de la fereastra, pe timp de zi.

Seminte Paulownia
(Foto: arhiva personala | Seminte Paulownia germinate)

Apoi, dupa ce semintele au germinat aproape in totalitate, cu ajutorul unor scobitori am plasat plantutele in cateva pahare de plastic asezate pe pervazul balconului, intr-un loc luminos, chiar daca nu atat cat mi-as fi dorit. Am asezat semnitele pe un substrat de pamant pentru plante cumparat din comert, bine udat anterior. Intretinerea o fac pastrand substratul permanent umed, prin pulverizare cu apa, folosindu-ma de un pulverizator.

Seminte Paulownia
(Foto: arhiva personala | Paulownia rasad)

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.