Repozitionare stupi(2)

Noapte de iarna in stupina
(Foto: arhiva personala | Noapte de iarna in stupina)

Povesteam ca am inceput sa pregatesc terenul pentru repozitionarea stupilor pe vatra. Ei bine, sambata am terminat. Am mers cu gandul sa aranjez suportii, insa am beneficiat de ajutorul unui bun prieten si sunt incantat ca am terminat cu totul.

Rearanjarea vetrei era necesara, intr-ucat in toamna au ramas destul de imprastiati pe vatra.

Pentru a baga familii puternice in iarna, in toamna am procedat la unificari ramanand astfel in jur de 20 de pozitii goale. In plus, in timpul sezonului activ tin stupii destul de “imprastiati”, intr-o “ordine dezordonata”. O data pentru ca trebuie sa tin cont de configuratia terenului si apoi pentru ca plasarea diferita a stupilor sa ajute la evitarea ratacirii reginelor in timpul imperecherii.

Pe de alta parte, vreau ca in primavara, la aparitia culesului de la salcam, sa pot pregati usor imputernicirea “artificiala” a stupilor de productie, prin mutarea stupului vecin cu un rand in spate, pentru preluarea albinei culegatoare.

Bineinteles, nu este de neglijat nici faptul ca in actuala configuratie, stupii beneficiaza si de un mai bun adapost, fiind mai apropiati, mai compact asezati ca inainte.
Si inaltimea a fost putin modificata, permitandu-mi sa am pozitia spatelui dreapta in timpul lucrului. Da-i Doamne, sa inceapa odata… ๐Ÿ™‚

In imaginea de sus, observati cum arata o parte a stupinei la final, cand deja se lasase intunericul(am asigurat insa iluminatul pe timp de noapte al stupinei)

๐Ÿ™‚ Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

4 thoughts on “Repozitionare stupi(2)

 1. Marian jos palaria. Foarte frumos.
  Imi place ce am vazut in pozele astea.
  La intalnirea de saptamana trecuta chiar ma batea gandul sa-ti zic ca ma bate gandul sa-ti fac o vizita la stupina dar m-am lamurit :)).
  Numai bine iti doresc si spor la treaba.

  • Multumesc pentru aprecieri Mircea. Spre rusinea mea insa nu e chiar “jos palaria”. In acest moment am o mare dezordine, pe care trebuie sa o rezolv cat de curand. Sper sa vina mai repede vremea cand ne putem face iar de lucru…
   In privinta vizitei, mi-ar face mare placere. Poate in primavara, cand se mai incalzeste?

   • Bineinteles. Placerea este si de partea mea si mi-ar place sa vad “abordarea” stupinei din punctul tau de vedere.
    Am apreciat deschiderea ta si a lui Mishu, si, pe cale de consecinta, bag la cap informatiile utile. Stii bine ca stuparii batrani sunt carcotasi si zgarciti in informatii.
    Multam fain de invitatie. Nu scapi usor ๐Ÿ™‚

 2. Si daca mai ai nevoie de ceva stupi te asteptam pe http://www.—-.ro :))

  Editat: am aprobat acest mesaj cu intarziere, initial am vrut sa il blochez. Daca doar asta ai avut de spus, sa pui linkul catre magazin, il voi sterge mai tarziu. Daca mai treci pe aici poate ma convingi ca nu asta e tot ce ai vrut sa spui ๐Ÿ™‚

Ai ceva de spus? รŽnศ›eapฤƒ aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.