Apocephalus borealis

Apocephalus borealis

In ultimele zile din toate partile primesc “stirea” despre “Apocephalus borealis” un parazit care se pare ca s-ar face vinovat(printre altele) de temutul fenomen descoperit in 2006 – CCD(Colony Collapse Disorder) cu care se confrunta apicultorii americani si de care in ultimul timp am auzit pomenindu-se si pe la noi(mai mult ca o scuza care mascheaza alte cauze, este convingerea mea)
Pe scurt, parazitul depune ouale in abdomenul albinei care ulterior se comporta asemenea unui zombie(este descrierea cel mai des intalnita) si moare in cca. 7 zile.
Apocephalus borealis care de obicei parazita bondarii a fost observat, dintr-o intamplare, parazitand albinele melifere in campusul San Francisco State University, de echipa profesorului John Hafernik(presedinte al Academiei de Stiinte din California), care scie despre asta in 3 ianuarie 2012 in plosone.org
Dupa asta, toata lumea imbratiseaza ideea si stirea se plimba dintr-o parte in alta.

Citind, asa cum spuneam in aceste zile, despre noul posibil factor care poate duce la CCD, am gasit la un moment dat un comentariu care m-a pus pe ganduri: “Cand habar nu ai despre ce este vorba, dai vina pe Zombie” Mi-a placut tare comentariul(chiar daca nu as vrea sa fie asa) si din cauza asta am zis sa ti-l impartasesc, draga cititorule.

Pana una alta, nu ne ramane de facut decat sa asteptam ca cercetatorii sa continue cu munca lor, sperand ca intr-un final sa reuseasca identificarea unor metode de aparare pentru protectia albinei, cea care face dealtfel si subiectul preocuparilor mele de aici. Sper sa se intample asta pentru ca, pana la urma, parafrazand “daca albina nu e, nimic nu e”.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.