Vand familii de albine si roi.

Anunt “umanitar”:

Vand:

– Familii si roiuri de albine, pe rama de 1/1 – Pret 45 lei rama

– Familii si roiuri de albine pe rama de 3/4 – 45 lei rama

Familiile intretinute in sistem multietajat, pe rame de 3/4, se pot vinde si cu stupii vechi de 2 ani, al caror pret este 80 de lei.

Note:
– Prefer sa vand familii de albine, formarea roilor necesitand timp. Timp pe care vreau sa il castig, nu sa il risipesc.
– Roii se formeaza direct in cutiile cumparatorului
– Sub 5 roi nu se vand decat in cazuri speciale(de exemplu daca suntem prieteni sau reusiti sa imi deveniti brusc simpatici prin dorinta de a va apuca acum de apicultura)

Stupi multietajati
(asa aratau stupii disponibili pentru vanzare. Acum sunt mai batrani cu 2 ani)

De ce?

Pentru ca sunt om si, ca orice om, am limitele mele am hotarat sa fac anuntul de mai sus. M-am lasat pacalit de mirajul cresterii albinelor si in momentul de fata pastoresc in jur de 60-70 de colonii de albine. In toamna, dupa ce ajunsesem la 80 am procedat la unificari drastice, si am iernat 60. Am mai vandut ceva din ele, in special familiile pe 3/4 pentru ca am decis sa merg pe vertical cuib de 1/1 cu magazii de 1/2.

Cu toate astea, inca sunt multe familii de care sa am grija, roii inlocuind rapid familiile vandute. Desi activitatea este una deosebit de placuta, satisfactiile pe masura, nu pot sa le mai acord atentia de care au nevoie. Am inceput apicultura pentru placerea imensa pe care o am cand sunt in mijlocul lor insa mai mult decat albinele, familia mea, copii mei au nevoie de o si mai mare atentie.

De fiecare data merg in stupina(iata, si vocabularul mi l-am schimbat 🙂 , pentru ca inainte de a a merge “in stupina”, mergeam “in livada”, o livada creata pentru copii mei) pentru alte treburi, sfarsesc prin a-mi ocupa timpul, aproape in intregime, cu albinele.

Am foarte multe de pus la punct in curtea unde tin albinele, in special lucruri pentru copii, pentru vacanta care vine in curannd.
Asa ca voi face un mic pas inapoi si voi micsora drastic stupina, intentionand sa iernez un maxim de 20-25 de familii, pentru ca vreau ca apicultura sa fie din nou o placere, nu un stres. In plus, scenariul pe care il voi urma, pentru ca niciodata nu voi renunta la apicultura, va fi unul care nu va necesita un numar mare de colonii.

Asa ca, Doamnelor si Domnilor, cu voia Dumneavoastra va pun la dispozitie facilitatea de a posta un comentariu in cazul in care doriti sa discutam acest subiect.

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

4 thoughts on “Vand familii de albine si roi.

  1. Buna,
    Nu am posibilitatea acum sa cumpar mai multe roiuri, asa ca incerc si eu daca se mai poate sa cumpar 2 roiuri pe cate 5 rame 1/1. Pe forumul Stuparitul sunt Laura(apicultor incepator), stupina este in Arges.
    Multumesc

    • Buna Laura,

      Multumesc de vizita.
      Cu mare drag, mai ales ca suntem oarecum vecini.

      Iti trimit detalii prin e-mail.

      Spor!

  2. Am vandut roii si nu mai fac altii. Deasemenea nici familii sau roi ME nu mai sunt disponibile.
    Mai vand familii de albine pe rama 1/1, cine doreste roi poate lua familia si isi face roi. Va fi mai avantajos si pentru cumparator si castig si eu timpul pe care l-as fi pierdut cu roii.

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.