Plante melifere | Evodia

Vineri, pe 15 martie am avut din nou parte de munca in stupina. De data asta mi-am bagat putin mainile prin pamant si am plantat cativa puieti de evodia.
Am avut sansa sa descopar in Bucuresti cativa puieti dezvoltati in mod natural din semintele unor arbori mari si foarte bine dezvoltati.
Asa ca am scos cativa asemenea puieti, de marimi diferite si i-am mutat pe terenul in care am stupina.

Puieti Evodia

Am plantat 4 bucati mai dezvoltate pe locul, cel mai probabil, definitiv de-a lungul gardului ce desparte gradina de proprietatea vecina, la distanta regulamentara de 2,5 metri.

la plantat evodia

Mai multi puieti i-am pus intr-un loc din care urmeaza sa ii transfer apoi cand voi decide unde le va fi locul. Probabil ca asta o voi face in toamna.
Pentru ca anul trecut am avut o problema grava cu buruienile care au invadat si distrus tot ce am plantat in primavara, anul acesta voi folosi folie de mulcire, care sper sa ma ajute in evitarea cu eforturi minime a buruienilor. Bineinteles, asta pentru ca nu iau sub nicio forma in calcul folosirea ierbicidelor. Se ocupa altii de otravirea naturii in acest fel, nu trebuie sa imi mai aduc si eu aportul.

Puieti Evodia

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

2 thoughts on “Plante melifere | Evodia

 1. Salut si felicitari pentru initiativa. Daca dispui de timp, te-as ruga sa-mi povestesti in 2-3 cuvinte despre modul in care ai plantat semintele. Eu am reusit sa cumpar cateva seminte anul trecut, insotite de o mica instructiune referitoare la germinare, plantare, sadit si ingrijit. Urmand cu incredere toti pasii, mare mi-a fost dezamagirea sa nu obtin nici macar un puiut de evodia. Adevarul e ca pe forumurile de discutie apar mai multe metode de plantare, unele fiind chiar contradictorii, de la practici rudimentare, pana la tehnici complexe si stimulenti. Tu cum ai procedat?

  Numai bine!

  • Ovidiu, multumesc pentru comentariu si pentru aprecieri.

   Puietii respectivi i-am scos ca atare din jurul unor copaci din Bucuresti. Nu toti s-au dovedit a fi insa puieti de evodia(asta o stiu acum)

   Referitor la seminte, nici eu nu am avut succes urmand sfaturile primite de la diversi prieteni. Insa am in stupina cativa puieti de evodia de toata frumusetea, din pura intamplare.
   Succesul a venit, asa cum spui, dintr-un mod rudimetar de insamantare. Am aruncat purs si simplu niste resturi de la vanturarea semintelor intr-un ghiveci mai mare si am avut surpiza sa rasara foarte multe.

   Pentru ca sunt mai multe de scris, voi face o noua postare si voi da acolo toate detaliile.

   Spor in tot ce intreprinzi!

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.