Primul polen

Polen, martie 2013
(Foto: arhiva personala | Polen proaspat, depozitat in faguri)

Vineri, 08 martie 2013, am avut un drum pe la Pitesti si profitand de asta, m-am oprit si la stupina pentru o sesiune de “stuparit”. Nerabdator, am sunat un prieten care are stupina in apropirere sa ma interesez de conditiile atmosferice sperand ca vor avea zbor.
Linistit de Mihai ca vremea e frumoasa si albinele zboara am ajuns in stupina bucuros ca voi prinde cateva ore bune de lucru.

Insa ce am gasit acolo mi-a depasit orice asteptare. Zburau albinele in draci si aduceau polen intr-o veselie, pe care il vedeti mai sus, deja depozitat in faguri.
Anul trecut am luat la picior aproape toata zona si am inventariat satisfacator, credeam eu, zona melifera si nu am dat de alun, excluzand cei cativa arbori de prin curtile oamenilor.

Banuiala mea este ca a inceput deja sa dea arinul negru insa presat de timp nu am apucat sa ajung la padure decat pe seara, cand deja se lasase intunericul. Cele cateva flori pe care le-am verificat imi spun ca banuiala mea poate fi reala si ca unii copaci au inflorit deja. Daca nu, oricum in cateva zile o vor face. Deci urmeaza abundenta de polen.

Bineinteles, va trebui sa mai caut si daca nu cumva exista si aluni prin locurile din paduri pe care inca nu am apucat sa le bat la picior.

Va pun un video sa va bucure ochiul. Daca nu va bucura, incercati sa va inchipuiti ca sunt albinele voastre, poate va iese 🙂

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

One thought on “Primul polen

  1. Pingback: Baza melifera | ARINUL NEGRU | Blog Mybees.ro

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.