Albinele si linistea

Noi apicultorii stim ca, pe timp de iarna, una dintre cele mai importante conditii pe care trebuie sa le asiguri in stupina este linistea. Din pacate din diverse motive, de cele mai multe ori care pot fi usor evitate, nu se intampla asa.

Cand am ajuns marti la stupina am avut o surpriza tare neplacuta. Undeva in spate, din pacate destul de aproape de ultimul rand de stupi, am stivuite caturile si cutiile nefolosite. Se pare ca nu au fost asezate tocmai bine si au cazut lovind unul din stupii din fata lor. Am avut noroc si stupul nu a cazut de pe postament insa lovitura a fost destul de puternica, deplasandu-l catre inainte cca. 20 cm. Numai printr-un noroc chior nu a cazut, ramanand in echlibru pe o singura barna de lemn, cea din fata.

La prima vedere albinele sunt ok. Am ridicat capacul si am aruncat rapid o privire prin folie si am ascultat cuibul. Nici pe sita soclului nu erau albine cazute. Mai mult de atat nu aveam ce face. Acum astept o fereastra de timp frumos sa le pot verifica mai in detaliu.
Imi va fi invatare de minte, de acum voi fi mult mai atent la asemenea lucruri

Stupi Cazuti

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.