Limonada lenesului

limonada cu miere

In familia noastra consumam din belsug miere si alte produse apicole. Ar fi si pacat sa nu o facem, doar din cauza asta sunt apicultor…

Una din bauturile cu miere pe care le consumam este limonada. Problema este ca de multe ori se gasesc motive(cel mai des lenea, pentru ca nu totdeauna ai chef) sa nu storci cele cateva lamai pe care sa le indulcesti cu “miere produsa cu drag” si astfel sa sorbi linistit, racoroasa si revigoranta limonada dintr-un pahar.
Povestind la o cafea cu un coleg apicultor, am gasit o rezolvare(adica m-am lipit de o reteta) pe care am pus-o in practica si pe care as vrea sa o impartasesc cu voi, dragi mie cititori ai acestui blog.

Astfel, intr-una din zilele cand nu suferi de lene si dispui si de putin timp, dai fuga la piata sau la un magazin si cumperi 2 kilograme de lamai.
Odata ajuns acasa, tragi aer in piept, te incui in bucatarie sa scapi de zecile de intrebari “dar, ce faci acolo tati(sau mami 🙂 )” si purcezi in a stoarce lamaile. Cele 2 kilograme cumparate mai devreme, iti amintesti, da? 🙂
Noi folosim un storcator pentru citrice din sticla, foarte comod pe care storci lamaia taiata in doua.

Lamai pentru limonada

Lamai pentru limonada

Odata ce ai stors cele doua kilograme de lamai, le amesteci cu un kilogram de miere(daca nu ai, ma cauti 🙂 ), care poate fi si cristalizata, desi eu am folosit una lichida de salcam. Amestecul de suc de lamaie cu miere se da la blender pana se omogenizeaza foarte bine(desi eu nu prea sunt de acord cu amestecarea la viteze foarte mari a mierii, dar asta poate intr-un alt subiect).
Apoi, siropul acesta se pune la sticla, se dopuieste si se da la frigider, unde ramane pana cand iti fericesti familia sau oaspetii cu “limonada lenesului”

Sirop de lamai cu miere

Cand o consumi, ai grija sa nu cumva sa uiti sa arunci “la misto” o crenguta frageda sau o frunza sanatoasa de menta, spre delectarea simtului olfactiv si a ochiului doritor de frumos al bautorului.

Si acum, pofta mare! si fugi la prima poza, ca sa vezi ce-a iesit.

Cu drag pentru voi, eu si albinele mele!

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

One thought on “Limonada lenesului

  1. Pingback: “Polenada” – Bautura energizanta pentru trup, suflet si minte | Mybees.ro | Blog Apicol

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.