Albinele, “detector” de cancer

Susana Soares Project

Am dat de o stire interesanta via Google+ din care aflu de un alt lucru extraordinar, pe care albinele noastre il pot face. Ideea pare simpla si plauzibila chiar daca legatura cu cancerul imi pare putin fortata, probabil pentru a crea un impact mai puternic.

Pe scurt, dezeen.com prezinta “inventia” designerului portughez Susana Soares cu ajutorul careia albinele melifere pot detecta cancerul pacientilor, prin mirosurile emanate de aerul expirat de acestia.

Initial albinele sunt expuse unei dresuri cu sirop de zahar imbogatit cu un miros specific acestei boli.

Dispozitivul consta intr-un recipient sferic de sticla, care la randul sau prezinta o incinta mai mica in care se face hranirea de dresaj a albinelor. In momentul diagnosticului, albinele sunt introduse in bolul de sticla si pacientul respira printr-un orificiu. Astfel, daca albinele vor detecta mirosul specific bolii in respiratia pacientului, se vor grabi sa intre in incinta respectiva pentru a se hrani, in urma reflexului dobandit anterior prin hranirile de dresaj.

Albinele, spun cercetatorii, pot fi instruite sa detecteze mirosuri chimice specifice cancerului de piele, pulmonar sau pancreatic, diabetul, tuberculoza, etc

🙂 Daca ti-a placut te rog sa distribui!
Share on facebook
Facebook
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on pinterest
Pinterest
0

One thought on “Albinele, “detector” de cancer

Ai ceva de spus? Înțeapă aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.